Slovenci žele da kupi "Elektroizgradnju" iz Bajine Bašte

Bez autora
Aug 17 2011

Agencija za privatizaciju Srbije saopštila je danas da je na tenderu za prodaju "Elektroizgradnje" iz Bajine Bašte stigla jedna finansijska ponuda i to od slovenačke firme Javna razsvetljava iz Ljubljane. Prodaje se 290.087 akcija u vlasništvu Agencije za privatizaciju i 1.764 akcija u vlasništvu Akcionog fonda, što je 70,4 odsto kapitala "Elektroizgradnje". Slovenačka kompanija je ponudila po akciji 2,45 evra, što za 70,4 odsto kapitala iznosi 715.034 evra, investiranje od 120.000 evra u periodu od tri godine, kao i bezuslovno prihvatanje svih minimalnih obaveza socijalnog programa. U Agenciji navode da je rok za ocenu ponude 30 dana od dana njenog otvaranja. "Elektroizgradnja", koja zapošljava nešto manje od 300 radnika, proizvodi opremu i postrojenja za prenos i distribuciju električne energije...

Slovenci žele da kupi "Elektroizgradnju" iz Bajine BašteAgencija za privatizaciju Srbije saopštila je danas da je na tenderu za prodaju "Elektroizgradnje" iz Bajine Bašte stigla jedna finansijska ponuda i to od slovenačke firme Javna razsvetljava iz Ljubljane.

U saopštenju se navodi da se prodaje 290.087 akcija u vlasništvu Agencije za privatizaciju i 1.764 akcija u vlasništvu Akcionog fonda, što je 70,4 odsto kapitala "Elektroizgradnje". 

Kako je precizirano, slovenačka kompanija je ponudila po akciji 2,45 evra, što za 70,4 odsto kapitala iznosi 715.034 evra, investiranje od 120.000 evra u periodu od tri godine, kao i bezuslovno prihvatanje svih minimalnih obaveza socijalnog programa. 

U Agenciji navode da je rok za ocenu ponude 30 dana od dana njenog otvaranja."Elektroizgradnja", koja zapošljava nešto manje od 300 radnika, proizvodi opremu i postrojenja za prenos i distribuciju električne energije. 

Ta firma se bavi proizvodnjom i projektovanjem opreme za dalekovode, niskonaponske mreže, instalacije i kompletna elektro postrojenja kao i izgradnjom dalekovoda i niskonaponskih mreža sa pripadajućim transformatorskim stanicama, instalacija jake i slabe struje, agregatskih postrojenja i drugih objekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik